Barion Pixel
Vörös hajú nő fésűt tart a kezében, ami tele van a kihullott hajával

A női hajhullás leggyakoribb oka

A hajhullás problémája mögött számos ok állhat, melyek sajnos egészen súlyosak is lehetnek. Azonban az esetek legnagyobb százalékában egy kis odafigyeléssel jelentős mértékben csökkenthetjük a hajvesztésünket. Örökletes tényezők, komolyabb pajzsmirigy vagy nőgyógyászati betegségek, gyulladások, gombás fertőzések. Ezek mind olyan okok, melyek hajhulláshoz vezetnek, és a megoldásuk komolyabb kivizsgálást és esetlegesen orvosi terápiát igényel.

Meglepően kevés figyelmet kap a szervezet vashiányos állapota, amikor hajhullásról beszélünk, de a jelentősége annál nagyobb. Diagnosztizálása és súlyosabb esetben terápiája is orvosi kompetencia. A jó hír viszont az, hogy a megfelelő pótlással megelőzhetjük, illetve enyhe és középsúlyos esetekben akár vissza is fordíthatjuk orvosi terápia nélkül is. Megjelenése általában a nem megfelelő táplálkozásra vagy jelentős vérvesztésre vezethető vissza, amelyek a vérszegénység, a hajritkulás, a hajhullás, súlyos esetben a kopaszodás kiváltó okai.

A VASHIÁNY ÉS A NŐI HAJHULLÁS KAPCSOLATA

Nőknél kiemelten fontos hajhullás esetén vashiányra gyanakodni, illetve a vas megfelelő pótlásáról gondoskodni. Ez egy könnyen megelőzhető és akár öngyógyítással kezelhető probléma is lehet, ha időben foglalkozunk vele.

Női szőke haj, benne kéz

A friss kutatások ugyanis kimutatták, hogy a menstruációk alkalmával bekövetkezett rendszeres vérveszteség miatt kialakuló vashiány áll a nőknél előforduló hajhullások döntő többségének hátterében. A szervezetünkben lévő vas legnagyobb része ugyanis vérünkben raktározódik a haemoglobinhoz kötve. Így bármely vérzéssel járó élettani folyamat alkalmával a vérünkkel együtt a vaskészletünkből is jelentősen veszíthetünk. Ha veszítünk, akkor pedig pótolnunk is kell, ugyanis a vas az életműködéseinkhez létfontosságú mikroelem, de szervezetünk nem képes az előállítására.

Mit tehetsz?

Nem elég, hogy a szervezetünk nem képes magától a vas előállítására, de a táplálékkal/táplálék-kiegészítőkkel bevitt mennyiség is rendkívül rosszul hasznosul. Mi a HAIRBOOM-nál termékfejlesztésünk során kiemelt figyelmet fordítottunk arra, hogy a készítményben a legjobb minőségű szerves vasat használjuk. Ezen felül, a kapszulákban jelenlévő C-vitamin és folsav is a vas minél hatékonyabb felszívódását szolgálják.

A HAIRBOOM hajvitamin egyik legfőbb egyediségét az adja, hogy a legújabb kutatási ismereteket és gyógyszerészi szaktudásunkat alkalmazva nagy dózisú, prémium minőségű szerves vassal fokoztuk termékünk hatékonyságát a hajhullással szembeni küzdelem terén. Kezdd el HAIRBOOM hajvitamin kúrád, és érj el szemmel látható eredményt!

3 hónap alatt jelentős eredmény érhető el a HAIRBOOM hajvitaminnal

Hasznosnak találtad a cikket? Oszd meg ismerőseiddel is!

Facebook
Pinterest
Email

Legutóbbi cikkek

Legnépszerűbb termékek