Barion Pixel

Miért a Naticol® a legjobb kollagén?

A bőr öregedése akkor következik be, amikor a bőr felső rétege, az epidermisz elvékonyodik, a sejtek megújulása lelassul és a kollagén elveszik vagy károsodik, ami kevesebb nedvességhez, rugalmassághoz és feszességhez vezet. A bőr öregedését elősegítő tényezők közé tartoznak a gének, a hormonok, az UV-sugárzás, a dohányzás és a környezetszennyezés. Mindezek a tényezők károsítják a bőr antioxidatív védekező mechanizmusait.

A Naticol® kollagén peptidek jó öregedésgátló megoldásokat kínálnak. Ez a legfőbb ok, amiért ezt a prémium alapanyagot választottuk a HAIRBOOM kollagén italporunkhoz, ugyanis a Naticol® klinikailag bizonyította az öregedés látható jeleinek visszafordítását, továbbá statisztikák alapján szignifikánsan javítja a  bőr megjelenését. Semmilyen más fehérjeforrás nem tudja biztosítani a bőr fő aminosav összetevőinek ilyen magas arányát. 

A Naticol® az 1-es típusú kollagén peptidek természetes forrása, egy kiváló minőségű hidrolizált halkollagén amely több mint 16%-ban esszenciális aminosavakat és körülbelül 50%-ban glicint, prolint és hidroxiprolint tartalmaz. Ezek az I. típusú kollagént alkotó kulcsfontosságú aminosavak. A hal- és marhakollagének közötti különbségekről itt olvashatsz bővebben: Hal vagy marha kollagén. Melyiket válasszam?

Klinikai vizsgálatok, tudományos eredmények

A nizzai klinika Bőrgyógyászati ​Kutatási Központja által végzett két dermoklinikai vizsgálat eredménye feltárta, hogy a Naticol® halkollagén peptidjeit használók javulást tapasztaltak a bőrük szépségében. Más tudományos vizsgálatok arra is utaltak, hogy a Naticol® fogyasztása más egészségügyi területeken is előnyös lehet.

Az 1. és 2. ábra a kollagénszintézis szignifikáns növekedését mutatja Naticol®-al, tehát rendszeres fogyasztása pozitív hatással van a szervezet saját kollagén termelésére is.

Az 1. és 2. ábra a kollagénszintézis szignifikáns növekedését mutatja Naticol®-al, tehát rendszeres fogyasztása pozitív hatással van a szervezet saját kollagén termelésére is.

Klinikai vizsgálatok eredményei:

1. 12 héten keresztül, napi 10 g Naticol® szájon át történő bevételének eredményei klinikailag azt mutatják, hogy a Naticol® halkollagén peptidek rendszeres fogyasztása javítja a bőr alapvető nedvességtartalmát és rugalmasságát, és csökkenti a ráncokat.

A Naticol jelentősen javítja a bőr teljes rugalmasságát 12 hét után.

A Naticol jelentősen javítja a bőr teljes rugalmasságát 12 hét után.

2. Napi 5 g Naticol® szájon át történő bevétele 8 héten keresztül jótékony hatást gyakorolt a bőr feszességére  és csökkentette a  ráncok megjelenését .

3. 12 hétig napi 2,5 g Naticol® szájon át történő bevételének eredményei klinikailag azt mutatták, hogy a Naticol® rendszeres fogyasztása javíthatja a bőr rugalmasságát  és csökkentheti  a mimikai ráncok megjelenését . Ebben a vizsgálatban a  bőr arcszínének homogenitása és ragyogása  is jelentősen javult 8 hét után.

A Naticol jelentősen javítja a bőr hidratáltságát 6 és 12 hét után.
A Naticol jelentősen javítja a bőr hidratáltságát 6 és 12 hét után.

Tehát láthatjuk, hogy ez egy kiváló minőségű és jól kutatott tengeri kollagén-kiegészítő, amelyet egyedülálló enzimatikus hidrolízises eljárással állítanak elő. Úgy is mondhatnánk, hogy ez egy „titkos fegyver a tökéletes bőrtáplálkozáshoz”. A kutatások továbbá azt mutatják, hogy a Naticolnak egyáltalán nincs hal íze. Ahogy az egy kiváló minőségű tengeri kollagéntől elvárható, a feldolgozás során az összes halolajat eltávolítják belőle, így egyszerűen jobb ízű, mint a legtöbb konkurens.

Miért válassz Naticol kollagént tartalmazó terméket?

A Naticol kollagén nyilvánvaló pozitív hatásai mellett, rengeteg klinikai tanulmány foglalkozik további előnyeivel. A HAIRBOOM termékekben is a Naticolt használjuk, a döntést pedig az egyes tudományos vizsgálatokra alapozva hoztuk meg, amelyek szerint egyszerűen jobb, mint riválisai. A Naticol több mint 2000 fogyasztói vélemény alapján átlagosan ötcsillagos minősítést kapott, az elégedettségi arány jóval magasabb, mint versenytársainál.

Szemléltető ábra az emberi bőr rétegződő felépítéséről.

Bőrre gyakorolt hatása

A halkollagént vízmegtartó képessége, antioxidáns és gyulladáscsökkentő hatása tekintetében tanulmányozták. Ennek eredménye, hogy segíthet a bőr simaságának megőrzésében, lehetővé teheti a bőr nedvességének és rugalmasságának megőrzését, tehát növelheti a bőr hidratáltságát. A Naticol kollagén esszenciális aminosavakat tartalmaz, amelyek a peptidek és fehérjék építőkövei. Tudományos kutatások szerint az aminosavak kulcsszerepet játszanak a bőr rugalmasságának és hidratáltságának megőrzésében.

Javíthatja a bőr ragyogását

és elősegítheti az általános, egészséges jó közérzetet. Segíthet a melanintermelés gátlásában is, hogy ragyogó és egyenletes bőrtónust biztosítson.

A bőr változása Naticol kollagén fogyasztása előtt és után.

Javítja az alvás minőségét

Kutatások megállapították, hogy a tengeri kollagénben található aminosav, a glicin lefekvés előtti fogyasztása segít fenntartani az alvás minőségének megfelelő szintjét.A glicinről azt is tartják, hogy segít fenntartani a testhőmérsékletünket, ami elősegíti a jobb éjszakai alvást.

Erősebb haj és köröm

A kollagén szedése fokozott haj- és körömnövekedéshez vezethet. Egy 24 hetes tanulmány szerint a bioaktív kollagén peptideket szedő emberek a köröm növekedési ütemének 12%-os növekedéséről és a töredezett körmök gyakoriságának 42%-os csökkenéséről számoltak be.

Súlykezelés

A kollagénpeptidek szerepet játszhatnak a testtömeg-szabályozásban, mint étrendi fehérjék, részben a fehérjék jóllakottságra gyakorolt hatása miatt.

Sebgyógyulás

A kollagénben található aminosavak hozzájárulnak a fibroblasztok képződéséhez, a kollagénszintézishez, a sebösszehúzódáshoz és a hegképződéshez.

Ízületek egészsége

A kollagén a porcszövet fontos alkotóeleme, amely az ízületeket és a csontok végeit borítja, lehetővé téve, hogy azok zökkenőmentesen mozogjanak egymással szemben. A klinikai vizsgálatok során a Naticol tengeri kollagént fogyasztóknál észrevehetően csökkentek az ízületi fájdalmak, miután négy héten keresztül minden nap szedték azt.

A Naticol® képes biztosítani a kollagént alkotó aminosavakat ezekben a szövetekben, valamint növelheti a kalcium táplálékkal történő felszívódását is.

A szakértők azt javasolják, hogy naponta legalább egy kanál tengeri kollagént fogyassz, hogy eredményes változást érhess el vele a különböző területeken. Egy 2018-as tanulmány eredményei arra a következtetésre jutottak, hogy már napi 2,5 g Naticol bevétele is láthatóan csökkentheti a bőr öregedésének jeleit. Ezzel szemben egy adag HAIRBOOM Beauty Drinkben 5000 mg kollagén, 100 mg C-vitamin, és 50 mg hialuronsav található.

A fogyasztói vélemények és a klinikai tanulmányok tekintetében rengeteg pozitív eredmény született a Naticol kollagénnel kapcsolatban, amelyek egyértelmű bizonyítékként szolgálnak az elmúlt években tapasztalható gyors népszerűség növekedésre. 

Források:

Identification of food-derived collagen peptides in human blood after oral ingestion of gelatin hydrolysates. Iwai K, Hasegawa T, Taguchi Y, Morimatsu F, Sato K, Nakamura Y, Higashi A, Kido Y, Nakabo Y, Ohtsuki K. J Agric Food Chem. 2005. augusztus 10.; 53(16):6531-6.

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC1606623/
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7070905/
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6891674/
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4665475/
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/11966688
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6835901/

Hasznosnak találtad a cikket? Oszd meg ismerőseiddel is!

Facebook
Pinterest
Email

Legutóbbi cikkek

Legnépszerűbb termékek