Barion Pixel

Hal vagy marha. Melyik kollagént válasszam?

Gondoltad volna? Az emberi szervezet is képes előállítani a kollagént. A probléma csak az, hogy ez a folyamat idővel lelassul kritikusan alacsony szintre. Ez a lassulás az elsődleges ok, hogy a bőr ráncosodni kezd, és megjelennek az ízületi problémák.

Két választásunk van: az egyik, hogy megvárjuk, hogy a kollagén szépen lassan kikopjon belőlünk és fokozatosan egyre ráncosabbak és ízületi fájdalmakkal rendelkezők leszünk. A másik, hogy külső forrásból pótoljuk a kollagént, hogy minél tovább fiatalosak és mozgékonyak maradhassunk. Ugye Te is a másodikra szavazol?

Miért is annyira jó a kollagén?

A “fiatalság kulcsa”. Nem véletlenül kapta ezt a nevet, hiszen a szervezetünkben lévő mennyisége határozottan befolyásolja a bőrünk rugalmasságát és feszességét. Sőt, bőséges jelenléte megakadályozhatja vagy akár vissza is fordíthatja a ráncok kialakulásának folyamatát. A kötőszövetek, szervek, izmok és a bőr legfőbb összetevője, így a fiatalság megőrzése mellett számos pozitív változással számolhatunk a rendszeres fogyasztásával.

Bár testünk folyamatosan előállítja, a kor előrehaladtával a kollagén termelésünk sajnos drasztikusan lassul. A húszas éveink közepétől a bőrünk több, mint 1% kollagént veszít évente.

Manapság egyre többet hallhatsz a kollagén pótlásának fontosságáról és az igazolt jótékony hatásairól. Teljes joggal. A szépségipar is felismerte a fontosságát, így mára rengeteg kollagén tartalmú étrend-kiegészítő került forgalomba.

Ezek közül a legtöbb már hidrolizált formában, azaz előemésztve tartalmazza, hogy könnyebben emészthető legyen a szervezet számára. Ezt mindenképp érdemes szem előtt tartanunk, amikor kollagént választunk.

Mit várhatsz a kollagén rendszeres fogyasztásától?

Öregedésgátlás

Régóta közismert az anti-aging hatása, melyre a szépségipari termékek alapozzák eredményességüket. Rendszeres fogyasztása kiemelkedő jelentőségű a bőr hidratáltsága, rugalmassága és a már meglévő ráncok kisimítása tekintetében.  Csökkentheti a bőr szárazságát, képes a sejtmegújításra, azaz a bőröd fiatalosabbá, frissebbé, üdébbé, simábbá válhat.

Bőrfeszesség

Szülést követően, fogyókúra során vagy akár egyszerűen csak az idő előrehaladtával a bőrünk feszessége csökken. Ilyen esetekben a szervezetünk kollagén-tartalmának hosszú távú növelésével visszanyerhetjük eredeti feszességünket, és újra a régi alakunkba kerülhetünk.

Csontok, porcok, izületek

A kollagén különböző aminosavakból álló fehérje, amely az izmoknak, porcoknak, csontoknak, ereknek, inaknak, ínszalagoknak is roppant fontos alkotóeleme. Rendszeres fogyasztásával ezek megerősíthetők, illetve a kialakult problémák orvoslásában is segítséget nyújthat.

Tehát az biztos: mindenképp érdemes kollagénnel támogatnod a szervezetedet. A kérdés csak az, hogy milyennel…

Milyen kollagénekkel találkozhatsz?

A hidrolizált kollagének legelterjedtebb formái a szépségiparban a tengeri halakból vagy a marhából kinyert kollagének.

Az I-es típusú a bőr rugalmasságának, feszességének megtartásában, a cellulitisz állapotának javításában, a haj egészségének fenntartásában és a ráncok kisimításában játssza a legfőbb szerepet.

A II-es típusú kollagén leginkább a porcokért és ízületekért felel. A III-as típus a bőr, az erek és a belső szervek kötőanyaga, leginkább az I. típusú kollagénnel együtt található meg.

Marha- vagy halkollagén? Melyiket válaszd?

Ha kevés, vagy nem megfelelő kollagén jut a szervezetedbe, az idővel a bőröd feszességének csökkenéséhez és a ráncok kialakulásához vezethet. A kollagén tartalmú étrend-kiegészítők között jelentős minőségbeli és összetételbeli különbségek vannak, ezért mindenképp érdemes szakemberek által megalkotott terméket választanunk!

Marhakollagén

Olcsóbb és gyakrabban alkalmazott fajta. I-es, és III-as típust tartalmaz, amelyek főként a bőr és a csontok egészségének javításában segíthetnek. Ez a típus támogathatja a testünk minden szövetét, azonban felépítésében messzebb áll az emberi szervezet által termelt kollagénhez, mint a halakból származó társa. Használatát tovább árnyékolhatja, hogy a minősége meghatározó mértékben függ az állatok egészségétől, illetve a termékek Neu5Gc tartalmától.

Halkollagén

Az I-es típusú kollagének közé tartozik, amit tengeri halakból nyernek ki. Ez a legtisztább típus, valamint ez áll legközelebb az emberi szervezet által előállítotthoz. Ráadásul közel 100%-ban hasznosul és másfélszer hatékonyabban szívódik fel. Ezért ez a legdrágább kollagén, ugyanis különösen tiszta, kiemelkedő minőségű alapanyag, amely rendkívül hatékonyan segít megtartani a bőr rugalmasságát, illetve kiváló anti-aging hatással is rendelkezik.

A halkollagén napról-napra népszerűbb, ami a kiemelkedő eredményeinek köszönhető. Alacsony a molekulamérete, így könnyebben emészthetőbb, mint más forrásból származó társai. Ezen felül kiemelkedő a biohasznosulása is, ezért a szervezet hatékonyabban tudja alkalmazni a sejtmegújító, szövetépítő és öregedésátló tulajdonságait. Nem utolsó sorban, a halkollagén előállítása egy lényegesen fenntarthatóbb formája a kollagén készítmények gyártásának.

Összességében mind a két kollagén hasznos lehet a szervezetünk számára, azonban a szépségápolásban egyértelműen a halkollagén a hatékonyabb megoldás. Ez az egyértelmű oka, hogy a HAIRBOOM-nál is ezt választottuk.

A fent leírtakon túl van még egy hatalmas előnye a marha kollagénnel szemben: a Neu5Gc-től való mentesség. Ez egy sziálsav-származék, amely nagy mennyiségben található minden emlősállat húsában, zsírjában, bőrében, vérében, tehát mindenében. Az elmúlt években egyes daganatos megbetegedéseket összefüggésbe hoztak a Neu5Gc-vel, ezért az autoimmun és a pajzsmirigy betegeknek kifejezetten veszélyes lehet, de elhagyása mindenkinek javasolt.

Hogyan fogyasszam?

A kollagén pótlás egyik alapszabálya, hogy mellé C-vitamin fogyasztása javasolt. Hiszen stimulálja a kollagénszintézist, segíti a beépülését, ezért együtt képesek a leghatékonyabb eredményt elérni. A szintén anti-aging tulajdonságokkal rendelkező hialuronsav még tovább fokozza a kollagén hatását és beépülését. Gyógyszerészeink ezekre kiemelt figyelmet fordítottak, így a HAIRBOOM Beauty drink C-vitamin és hiarulonsav hozzáadásával készült.

Kialakítása során elsődleges szempont volt, hogy csak a legmagasabb minőségű alapanyagok kerüljenek felhasználásra. Ezért esett a választás a prémium minőségű Naticol® halkollagénre. A hosszas fejlesztési folyamat során teljes mértékben kiküszöböltük a különböző kollagének fogyasztása során érezhető kellemetlen ízt és szagot. A HAIRBOOM Beauty drink rendszeres fogyasztása hozzásegíthet Téged a fiatal, feszes, egészséges bőrhöz. Az isteni málna ízével pedig biztos lehetsz benne, hogy a lehető legnagyobb élvezettel fogod fogyasztani nap mint nap a “fiatalító csodaszeredet”.

Hasznosnak találtad a cikket? Oszd meg ismerőseiddel is!

Facebook
Pinterest
Email

Legutóbbi cikkek

Legnépszerűbb termékek