Barion Pixel
Rózsaszín-fehér kapszulák mosolygós arcokkal rajtuk

Kollagén: Por vagy kapszula?

Ugye Te is tudod, hogy 25 éves kor felett a szervezetnek szüksége van a kollagén pótlására? Ettől az életkortól kezdve ugyanis a testünk kollagén termelése rohamosan csökkenni kezd. Sajnos ez az oka annak, hogy az öregedési folyamatok jelei láthatóvá válnak.

A kollagénnek számtalan pozitív hatást köszönhetünk, ezek megtartásához pedig a hiányzó kollagént pótolni kell! Ennek szükségességét és pozitív hatásait mára már a legtöbben értik és szem előtt is tartják.  A kérdés inkább az, hogy milyen kollagénnel érdemes támogatni a szervezetünket? Köztudott, hogy a kívánt hatás eléréséhez rendkívül fontos az eredet és minőség. Erről egy korábbi bogcikkben olvashatsz részletesebben:

Link: Hal vagy marha. Melyik kollagént válasszam?

De van még egy fontos tényező, amire szükséges figyelned mielőtt választasz! Ez pedig nem más, mint az adagolási forma. Jelentős szerepe van, hogy hogyan juttatod a szervezetedbe a kollagént, ugyanis ez nagymértékben befolyásolhatja a felszívódást, a hatékonyságot és a megfelelő mennyiségű kollagén bevitelét is.

A legnépszerűbb forma a por, illetve a kapszula. Vess egy pillantást az alábbi táblázatra, ahol a könnyebb választás érdekében összehasonlítjuk Neked a legfőbb szempontokat!

Kapszula és por összehasonlítás

Összehasonlításunkat napi 5000 mg kollagén-bevitel esetére vetítjük, ugyanis a vonatkozó kutatások ezt jelölik meg hatékony napi dózisként.

 porkapszula
napi adag1 adagolókanál10 kapszula (500 mg kollagén/kapszula)
egy doboz elegendő4-6 hét6-12 nap
ízesítésvannincs
felszívódásgyorslassú
napi költségkb. 200-400 Ftkb. 300-600 Ft
fogyasztásakönnyű, élvezetesnagy, nehezen lenyelhető kapszulák

Te sem gondoltad ugye, hogy ekkora különbségek is lehetnek látszólag hasonló termékeknél?

Pedig így van. Tehát aki veszi a fáradtságot és részletesebben összehasonlítja a különböző termékeket, annak hamar nyilvánvalóvá válik, hogy közel sem mindegy milyen termékre esik a választása.

A kapszulás kollagének bár első ránézésre olcsónak tűnnek, de a hatékony dózisnak megfelelően adagolva már drágábbak is lehetnek a por formájú társaiktól.

A kapszulás kollagének csomagolásán javasolt napi adagja lényegesen kevesebb hatóanyagot tartalmaz, mint egy adagolókanálnyi kollagén por.

Ha a porral azonos mennyiségben szeretnénk bevinni a szervezetünkbe a kapszulás kollagént, akkor nagyjából pár nap alatt elfogyna az egész dobozunk, vagyis kb. 4-5 doboz kapszulára lenne szükségünk egy hónapban. Így összehasonlítva, már az ára sem annyira tűnik kedvezőnek.

A kollagén porok ráadásul sokkal szélesebb körben használhatók, illetve a fogyasztásuk is élményt nyújt, legtöbbjük a hatás fokozása érdekében más fontos hatóanyagokat is tartalmaz.

Sokan választják a kollagén-pótlás kapszulás formáját a költséghatékonyság jegyében, ám itt érdemes megjegyezni, hogy napi 2-3 kapszulányi kollagén bevitelétől nem várható eredmény, így ár-érték arányban mindenképp alulteljesítenek a kollagén porokhoz képest.

Dönts Te is tudatosan, és mindenképp vizsgáld meg mielőtt vásárolsz, hogy mit, hogyan, és mennyit viszel be a szervezetedbe. Hiszen ez az, ami igazi eredményeket hoz, és ami valóban kifizetődik!

Egy biztos: a HAIRBOOM Beauty drink  halkollagén italporunkkal biztosan nem lőhetsz mellé!  A magas kollagén tartalom mellé hialuronsav és C-vitamin is társul a lehető legszembetűnőbb hatásért. Az íze pedig fantasztikus!

Hasznosnak találtad a cikket? Oszd meg ismerőseiddel is!

Facebook
Pinterest
Email

Legutóbbi cikkek

Legnépszerűbb termékek