Barion Pixel
Üveges hialuronsav pipettával kiborítva az asztalra

A hialuronsav hatásai. Miért nélkülözhetetlen?

Azzal már bizonyára tisztában vagy, hogy a hialuronsav a bőr hidratálásáért és feszességéért felelős hatóanyag. Fontossága a szépségápolás területén abban rejlik, hogy csökkenti még a szuperfinom ráncok megjelenését is – de tudtad, hogy a hajadra is ugyanilyen jótékony hatással lehet? 

Ha még nem használtál hialuronsavat a hajnövekedés támogatására, és a hajhullás megállítására, akkor mostantól érdemes lesz elkezdened és rendszeresen alkalmaznod. Ugyanis a bőrápoló termékek hős összetevőjének előnyei nem érnek véget az arcszérumokban és a szemkörnyékápoló krémekben – a hialuronsav a fejbőrnek és a hajnak is fantasztikus.

Olvasd el cikkünket, és megtudod miért.

Mi az a hialuronsav?

A hialuronsav természetesen is megtalálható a szervezetben, és szintetikusan is előállítható. Fő funkciója, hogy nedvesítőszerként működjön: olyan anyag, amely megtartja a vizet, hogy sejtjeink hidratáltak és rugalmasak maradjanak. Valójában a hialuronsav a tömegének sokszoros mennyiségét képes megkötni vízben. Ez az oka, hogy a bőrápoló termékekben, és italporok formájában csodatevőként tartják számon. 

Sajnos testünk természetes hialuron szintje az életkor előrehaladtával közel ötven százalékkal csökken. Ezt a veszteséget gyakran felgyorsítják az olyan szokások, mint a dohányzás, valamint az olyan tényezők, mint az UV-sugárzás és a környezetszennyezés.

Legfőbb előnye a hajápolás területén, hogy hidratálja a hajat és a fejbőrt, valamint csökkenti a göndörödést. A hialuronsav nedvességmegkötő tulajdonsága minden hajtípusra és szerkezetre jótékony hatással van, mivel segít megőrizni a lipidek, nedvesítőszerek és fehérjék megfelelő egyensúlyát, amely az egészséges hajhoz és annak növekedéséhez szükséges. 

Miért fontos a hialuronsav a fejbőröd és a hajad számára?

A fejünkön lévő bőr egész egyszerűen az arcbőrünk folytatása. Mivel a fejbőr szolgáltat táptalajt a hajnövekedéshez, az egészséges fejbőr megőrzése kulcsfontosságú az erős, egészséges haj fenntartásához.

A hialuronsav a bőröd dermális rétegében (alsó részén) fordul elő, ezért minden szőrtüszőben jelen van. Mivel a hialuron szintje az öregedés előrehaladtával csökken, ez azt eredményezheti, hogy a fejbőröd szárazabbá válhat. Valamint hozzájárulhat ahhoz, hogy a tüszők gyengébb, szárazabb szőrszálakat termeljenek.

Másrészről pedig a hialuron optimális szintje segít, hogy a fejbőröd hidratált legyen, a hajhagymák jól működjenek, a hajad pedig rugalmas maradjon.

Hogyan segíti a hajnövekedést és a hajhullás megállítását?

Az ok, amiért csodaszernek hívjuk, hogy a hialuronsav megtartja a vizet és felszívja a nedvességet a bőr felszínére. Ez több szempontból is szükséges a haj és a fejbőr számára:

  • Hidratálja a hajhagymáidat: a hialuronsav nedvesség megkötő tulajdonságai hasonlóan fejtik ki hatásukat a hajhagymákon, mint a bőrön, így a hajhagymák megtartják a nedvességet.
  • Dúsítja a hajad: segíthet feltölteni a száraz, sérült hajat.
  • Hidratálja a fejbőröd: nemcsak a hajszálaknak tesz jót, hanem a fejbőrre gyakorolt jótékony hatása is bizonyított. A nedvszívó hatása révén vonzza és megköti a nedvességet a bőrben, lehetővé téve a kollagén termelődését a fejbőrben is. Képes megőrizni a fejbőr hidratáltságát és megakadályozni a fejbőr kiszáradását.
  • Revitalizálja a hajad : a száraz, sérült haj esetén segíthet kitölteni a hajszál repedéseit és hidratálja is azt.


Továbbá, az öregedési folyamatok által a fejbőrben lévő hajhagymákat körülölelő szövetek lassan sorvadni kezdenek, majd fokozatosan elengedik a hajszálakat, ami végső soron hajhulláshoz vezethet.

Ez a csodaösszetevő azonban különösen alkalmas arra, hogy belülről és kívülről is egyaránt megfelelően fejtse ki a hatását. Minél sérültebb a haj, annál inkább észrevehető a szuperintenzív és extragyors hatása.

Kívülről alkalmazva nem nehezíti el a fürtöket, és egyáltalán nem alakít ki zsíros érzetet a hajadon. Még a színezett és festett szálak számára is igazán előnyös lehet.

Hogyan alkalmazd?

A szervezetbe való juttatása viszont több esetben bizonyult hatásosabbnak, mint a külső alkalmazása. Rendszeres fogyasztása képes lehet helyreállítani a károsodott haj szerkezetét. Sőt, fokozhatja a hajnövekedést, megállíthatja a hajhullást valamint gondoskodhat a vastagszálú, dús, egészséges hajkoronáról is. 

Az egyik legkiválóbb alternatíva a hialuronsav szervezetbe juttatására: a HAIRBOOM Beauty Drink. A benne található hidrolizált halkollagén sejtmegújító hatása révén pedig többszörösen veszi fel a harcot a hajkárosodásokkal szemben is. A samponokkal és krémekkel ellentétben, az italpor fogyasztása képes a hialuronsavat bejuttatni akár a bőr legmélyére is. Pontosan oda, ahol a kötőszövetekben fejti ki hatását. A HAIRBOOM hajvitaminnal kombinálva az együttes hatásuk pedig egy valóságos csodaszer. Hiszen minden szükséges tápanyag biztosított a hajad egészséges, gyorsabb növekedéséhez. Az eredménnyel pedig garantáltan elégedett leszel.

Hasznosnak találtad a cikket? Oszd meg ismerőseiddel is!

Facebook
Pinterest
Email

Legutóbbi cikkek

Legnépszerűbb termékek